Raito: Sukunimi-info

Raito

Tietoja sukunimestä Raito

Raito on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Raitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 41

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raito on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Raito ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Raito on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Raito on suojattu 1958 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1964–1970

Vuosina 1964–1970 kuolleet Raidot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Raidon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Raitoa. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Raitoa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Raito osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Raito esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raitopolku, Raitotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Raito

Raito on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Raito oli yhtenä etunimenä 6 miehellä. Samaan aikaan Raito oli 41 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Райто tarkoittaa nimeä Raito. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raita Raito tai Raine Raito.

Samankaltaisia nimiä kuin Raito

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Raito, Finland.

©Tuomas Salste