Rajalampi: Sukunimi-info

Rajalampi

Tietoja sukunimestä Rajalampi

Rajalampi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rajalampien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 89 max

v. 2014 113

v. 2016 115

v. 2018 115

v. 2020 115

v. 2022 118

v. 2023 119

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajalampi on sijalla 5 819. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 620.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1967

Vuosina 1959–1967 kuolleet Rajalammet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Rajalammen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Rajalampea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rajalampi

Rajalampi
(paikannimi)
Rajalampi Karjalassa
(karttanimi)

Rajalampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 121 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Rajalampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rajalampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rajalampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rajalammenkuja, Rajalammentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rajalammet ulkomailla

Ruotsissa Rajalampi oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раялампи tarkoittaa nimeä Rajalampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raialambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rajalampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajalampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rajalampi, Finland.

©Tuomas Salste