Rajanummi: Sukunimi-info

Rajanummi

Tietoja sukunimestä Rajanummi

Rajanummi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rajanummien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajanummi on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rajanummi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rajanummi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rajanummi

Rajanummi (paikannimi)Katuosoitteissa

Rajanummi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rajanummi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rajanummi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rajanummentie, Rajanummi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раянумми tarkoittaa nimeä Rajanummi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raianummj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rajanummi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajanummi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rajanummi, Finland.

©Tuomas Salste