Rajapuro: Sukunimi-info

Rajapuro

Tietoja sukunimestä Rajapuro

Rajapuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rajapurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 40

v. 2019 39

v. 2020 38

v. 2021 38

v. 2022 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajapuro on sijalla 13 952. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rajapuro on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rajapuro on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Rajapuro

Rajapuro
(paikannimi)
Rajapuro Karjalassa
(karttanimi)

Rajapuro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 75 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on painanne, talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Rajapuro esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rajapuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rajapuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rajapuro, Rajapuronpolku, Rajapurontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раяпуро tarkoittaa nimeä Rajapuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raiapurå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rajapuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajapuro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rajapuro, Finland.

©Tuomas Salste