Rankaviita: Sukunimi-info

Rankaviita

Tietoja sukunimestä Rankaviita

Rankaviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rankaviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 41

v. 2020 40

v. 2022 43

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rankaviita on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rankaviita ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rankaviita on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rankaviita on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rankaviita ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rankaviitoja on 44.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rankaviita. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранкавийта ("Rankavijta") tarkoittaa nimeä Rankaviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rankavīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rangafwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rankaviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rankaviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Rankaviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rankaviita, Finland.

©Tuomas Salste