Ranta-Knuuttila: Sukunimi-info

Ranta-Knuuttila

Tietoja sukunimestä Ranta-Knuuttila

Ranta-Knuuttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ranta-Knuuttiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 2014 52

v. 2016 48

v. 2018 48

v. 2020 50

v. 2022 48

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ranta-Knuuttila on sijalla 12 098. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 474. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ranta-Knuuttila ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ranta-Knuuttila on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1967

Vuosina 1957–1967 kuolleet Ranta-Knuuttilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ranta-Knuuttilan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ranta-Knuuttila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ranta-Knuuttila

Ranta-Knuuttila (paikannimi)

Ranta-Knuuttila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ranta-Knuuttila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранта-Кнууттила tarkoittaa nimeä Ranta-Knuuttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randa=Cnuttila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ranta-Knuuttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Ranta-Knuuttila.

Samankaltaisia nimiä kuin Ranta-Knuuttila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ranta-Knuuttila, Finland.

©Tuomas Salste