Rantaharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantaharju

Rantaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rantaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 61

v. 2016 59

v. 2017 58

v. 2018 59

v. 2019 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantaharju on sijalla 9 881. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902
Yritykset
perust. 1981–1998

Sana Rantaharju esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rantaharju

Rantaharju (paikannimi)Rantaharju (karttanimi)

Rantaharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 61 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rantaharju esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rantaharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantaharju, Rantaharjunkuja, Rantaharjunraitti, Rantaharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантахарью tarkoittaa nimeä Rantaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randahariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantaharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantaharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantaharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantaharju, Finland.

©Tuomas Salste