Rantakömi: Sukunimi-info

Rantakömi

Tietoja sukunimestä Rantakömi

Rantakömi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rantakömi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 32

v. 2020 33

v. 2022 34

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantakömi on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rantakömi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rantakömi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rantakömi on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rantakömi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантакёми ("Rantakjomi") tarkoittaa nimeä Rantakömi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rantakemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randakömj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantakömi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rantakomi tai Rantakoemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantakömi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantakömi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantakömi, Finland.

©Tuomas Salste