Rantakylä: Sukunimi-info

Rantakylä

Tietoja sukunimestä Rantakylä

Rantakylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rantakylien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 34

v. 2020 34

v. 2022 34

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantakylä on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rantakylä ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rantakylien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916
Yritykset
perust. –2019

Sana Rantakylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rantakylä

Rantakylä
(paikannimi)
Rantakylä Karjalassa
(karttanimi)

Rantakylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Nyky-Suomen lisäksi Rantakylä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantakylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rantakylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantakylä, Rantakylänkatu, Rantakylänraitti, Rantakyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантакюля ("Rantakjulja") tarkoittaa nimeä Rantakylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rantakile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randakÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantakylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rantakyla tai Rantakylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantakylä.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantakylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantakylä, Finland.

©Tuomas Salste