Rantakytö: Sukunimi-info

Rantakytö

Tietoja sukunimestä Rantakytö

Rantakytö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rantakytöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 24

v. 2020 23

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantakytö on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rantakytö ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rantakytöjen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rantakytö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rantakytö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rantakytö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 12 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rantakytöjä on 21.

Paikannimi Rantakytö

Rantakytö (paikannimi)

Rantakytö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantakytö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантакютё ("Rantakjutjo") tarkoittaa nimeä Rantakytö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rantakite.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randakÿtö on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantakytö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rantakyto tai Rantakytoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantakytö.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantakytö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantakytö, Finland.

©Tuomas Salste