Rantalahti: Sukunimi-info

Rantalahti

Tietoja sukunimestä Rantalahti

Rantalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Rantalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2018 48

v. 2020 48

v. 2022 49

v. 2023 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantalahti on sijalla 11 378.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Rantalahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Rantalahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rantalahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rantalahti

Rantalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantalahdenkuja, Rantalahdentie, Rantalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранталахти tarkoittaa nimeä Rantalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantalahti, Finland.

©Tuomas Salste