Rantalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantalahti

Rantalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rantalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 50

v. 2017 47

v. 2018 48

v. 2019 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantalahti on sijalla 11 668. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Rantalahti

Rantalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantalahdenkuja, Rantalahdentie, Rantalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ранталахти tarkoittaa nimeä Rantalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantalahti, Finland.

©Tuomas Salste