Rantamaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantamaa

Rantamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rantamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 198 max

v. 1985 184

v. 2014 193

v. 2015 196

v. 2016 198

v. 2017 201

v. 2018 198

v. 2019 195

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantamaa on sijalla 3 890.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1911

Rantamaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Rantamaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rantamaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alatornio (6 henkeä) sekä Helsinki (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rantamaa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920
Yritykset
perust. 1975–2013

Sana Rantamaa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rantamaa

Rantamaa (paikannimi)Rantamaa (karttanimi)

Rantamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 112 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rantamaa esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rantamaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantamaankuja, Rantamaanpolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rantamaat ulkomailla

Ruotsissa Rantamaa oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантамаа tarkoittaa nimeä Rantamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rantamā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantamaa, Finland.

©Tuomas Salste