Rantamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantamo

Rantamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rantamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 49

v. 2017 49

v. 2018 49

v. 2019 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantamo on sijalla 11 505. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Rantamo

Rantamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantamonkuja, Rantamontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантамо tarkoittaa nimeä Rantamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randamå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantamo, Finland.

©Tuomas Salste