Rantamo: Sukunimi-info

Rantamo

Tietoja sukunimestä Rantamo

Rantamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Rantamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2018 49

v. 2020 50

v. 2022 51

v. 2023 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantamo on sijalla 11 047.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1967

Vuosina 1957–1967 kuolleet Rantamot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Rantamon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Rantamo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rantamo

Rantamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Rantamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rantamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantamonkuja, Rantamontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантамо tarkoittaa nimeä Rantamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randamå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantamo, Finland.

©Tuomas Salste