Rantapelkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rantapelkonen

Rantapelkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rantapelkosten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 117 max

v. 1985 102

v. 2014 89

v. 2015 87

v. 2016 86

v. 2017 86

v. 2018 85

v. 2019 85

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantapelkonen on sijalla 7 597. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rantapelkonen on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантапельконен tarkoittaa nimeä Rantapelkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rantapelkonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randapelgoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantapelkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantapelkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantapelkonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantapelkonen, Finland.

©Tuomas Salste