Rantasuo: Sukunimi-info

Rantasuo

Tietoja sukunimestä Rantasuo

Rantasuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Rantasoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 94 max

v. 2014 97

v. 2016 98

v. 2018 94

v. 2020 91

v. 2022 89

v. 2023 92

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rantasuo on sijalla 7 143. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 352.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rantasuo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rantasuo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rantasuo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rantasoita on 92.

Asuinpaikat 1956–1969 kuolleilla

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Rantasuot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 13 Rantasuon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Rantasuo

Rantasuo
(paikannimi)
Rantasuo Karjalassa
(karttanimi)

Rantasuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 91 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rantasuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rantasuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rantasuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rantasuontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рантасуо tarkoittaa nimeä Rantasuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Randasoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rantasuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rana Rantasuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Rantasuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rantasuo, Finland.

©Tuomas Salste