Rapola: Sukunimi-info

Rapola

Tietoja sukunimestä Rapola

Rapola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rapola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 30

v. 2015 28

v. 2018 29

v. 2020 29

v. 2022 30

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rapola on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rapola ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rapola-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Rapola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rapola on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Rapolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Rapolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Rapola

Rapola
(paikannimi)
Rapola Karjalassa
(karttanimi)

Rapola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Rapola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rapola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rapola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rapolankuja, Rapolanpolku, Rapolantie, Rapolastigen, Rapolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rapolat ulkomailla

Ruotsissa Rapola oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рапола tarkoittaa nimeä Rapola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raphael Rapola.

Samankaltaisia nimiä kuin Rapola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rapola, Finland.

©Tuomas Salste