Rauhaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rauhaniemi

Rauhaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rauhaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 116 max

v. 1985 120

v. 2014 127

v. 2015 123

v. 2016 122

v. 2017 119

v. 2018 118

v. 2019 118

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rauhaniemi on sijalla 5 880.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1921

Rauhaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Rauhaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rauhaniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903
Yritykset
perust. 1953–1999

Sana Rauhaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rauhaniemi

Rauhaniemi (paikannimi)Rauhaniemi (karttanimi)

Rauhaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 84 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rauhaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rauhaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rauhaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rauhaniemenkuja, Rauhaniemenpolku, Rauhaniementie, Rauhaniemi, Rauhaniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рауханиеми ("Rauhanijemi") tarkoittaa nimeä Rauhaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rauha Rauhaniemi tai Raul Rauhaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rauhaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rauhaniemi, Finland.

©Tuomas Salste