Raumonen: Sukunimi-info

Raumonen

Tietoja sukunimestä Raumonen

Raumonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Raumosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 1985 40

v. 2015 40

v. 2018 40

v. 2020 41

v. 2022 41

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raumonen on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Raumonen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раумонен tarkoittaa nimeä Raumonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Raumonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raumoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Raumonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Raumonen tai Rauni Raumonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Raumonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Raumonen, Finland.

©Tuomas Salste