Rauskanen: Sukunimi-info

Rauskanen

Tietoja sukunimestä Rauskanen

Rauskanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rauskasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 20

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rauskanen on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rauskanen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rauskasten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Rauskaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Rauskasen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Rauskasten yleisin asuinpaikka oli Pori (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rauskanen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раусканен tarkoittaa nimeä Rauskanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rauskanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rauscain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rauskanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rauskanen tai Rauni Rauskanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Rauskanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rauskanen, Finland.

©Tuomas Salste