Rautakallio: Sukunimi-info

Rautakallio

Tietoja sukunimestä Rautakallio

Rautakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rautakallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 43

v. 2020 41

v. 2022 35

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautakallio on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rautakallio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rautakallioiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Rautakallio on melko pitkä nimi.

Rautakallio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rautakallio on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937

Sana Rautakallion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rautakallio

Rautakallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Rautakallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rautakallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rautakallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautakalliogränd, Rautakallionkuja, Rautakalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутакаллио tarkoittaa nimeä Rautakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rautacalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rautakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rautakallio tai Rauni Rautakallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautakallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rautakallio, Finland.

©Tuomas Salste