Rautakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rautakangas

Rautakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rautakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 23

v. 2019 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautakangas on sijalla 20 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rautakankaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 68 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Rautakangas on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921

Sana Rautakankaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rautakangas

Rautakangas (paikannimi)Rautakangas (karttanimi)

Rautakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rautakangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rautakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутакангас tarkoittaa nimeä Rautakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rautakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rautakangas tai Rauni Rautakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rautakangas, Finland.

©Tuomas Salste