Rautakorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rautakorpi

Rautakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rautakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 198 max

v. 1985 187

v. 2014 234

v. 2015 229

v. 2016 231

v. 2017 231

v. 2018 232

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautakorpi on noin sijalla 3 400.

Rautakorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rautakorpi on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1922

Rautakorpia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Rautakorven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rautakorpien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 henkeä) sekä Vaasa (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rautakorpi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Rautakorpi

Rautakorpi (paikannimi)Rautakorpi (karttanimi)

Rautakorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rautakorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rautakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rautakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautakorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rautakorvet ulkomailla

Ruotsissa Rautakorpi oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутакорпи tarkoittaa nimeä Rautakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rautacorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rautakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rautakorpi tai Rauha Rautakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautakorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rautakorpi, Finland.

©Tuomas Salste