Rautaniemi: Sukunimi-info

Rautaniemi

Tietoja sukunimestä Rautaniemi

Rautaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rautaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 21

v. 2022 24

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautaniemi on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rautaniemi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rautaniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Rautaniemi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Rautaniemeä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Rautaniemi

Rautaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Rautaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rautaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rautaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautaniemen Läpisaari, Rautaniemen Pietari, Rautaniemen Pietarinsalo, Rautaniemen Siipinen, Rautaniemen Siipisen luoto, Rautaniemenraitti, Rautaniementie, Rautaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутаниеми ("Rautanijemi") tarkoittaa nimeä Rautaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rautaniemi tai Rauni Rautaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rautaniemi, Finland.

©Tuomas Salste