Rautasuo: Sukunimi-info

Rautasuo

Tietoja sukunimestä Rautasuo

Rautasuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rautasoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautasuo on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rautasuo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rautasuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rautasuo on suojattu 1962 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Rautasuo

Rautasuo
(paikannimi)
Rautasuo Karjalassa
(karttanimi)

Rautasuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 39 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rautasuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rautasuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rautasuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautasuo, Rautasuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутасуо tarkoittaa nimeä Rautasuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rautasuo tai Rauni Rautasuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautasuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rautasuo, Finland.

©Tuomas Salste