Rautia: Sukunimi-info

Rautia

Tietoja sukunimestä Rautia

Rautia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rautioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 30

v. 2015 26

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 27

v. 2020 25

v. 2021 23

v. 2022 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautia on sijalla 20 081. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sanan rautia merkitys on 'seppä'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Rautia on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rautia on suojattu 1932 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

1500-luku

Rautia
1540–1570-luvuilla

Nimi Rautia on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen 1540–1570-luvuilla oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1906
Yritykset
perust. –1998

Sana Rautia esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rautia

Rautia (paikannimi)Katuosoitteissa

Rautia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rautia jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rautia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautiankatu, Rautiantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Rautia

Rautia on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Rautia oli yhtenä etunimenä 7 miehellä. Samaan aikaan Rautia oli 23 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (6 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутиа tarkoittaa nimeä Rautia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rautia tai Rauni Rautia.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautia

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rautia, Finland.

©Tuomas Salste