Rautinen: Sukunimi-info

Rautinen

Tietoja sukunimestä Rautinen

Rautinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Rautisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2021. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Rautiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Rautisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутинен tarkoittaa nimeä Rautinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rautinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rautin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rautinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rautinen tai Rauni Rautinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rautinen, Finland.

©Tuomas Salste