Rautoja: Sukunimi-info

Rautoja

Tietoja sukunimestä Rautoja

Rautoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rautojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rautoja on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rautoja ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rautoja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rautoja on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Rautojia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Rautojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Rautoja. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rautoja. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rautoja

Rautoja
(paikannimi)
Rautoja Karjalassa
(karttanimi)

Rautoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Rautoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rautoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rautoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rautojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раутоя tarkoittaa nimeä Rautoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raul Rautoja tai Rauni Rautoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Rautoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rautoja, Finland.

©Tuomas Salste