Ravila: Sukunimi-info

Ravila

Tietoja sukunimestä Ravila

Ravila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ravila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 1985 19

v. 2015 31

v. 2018 32

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ravila on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ravila ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Ravila. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ravila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ravila

Ravila (paikannimi)Katuosoitteissa

Ravila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ravila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ravila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Albert Ravilan raitti, Albert Ravilas väg, Ravilankaari, Ravilankuja, Ravilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ravilat ulkomailla

Ruotsissa Ravila oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Равила tarkoittaa nimeä Ravila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rafwila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ravila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ravila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ravila, Finland.

©Tuomas Salste