Reima: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Reima

Reima on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Reimojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 143 max

v. 1985 127

v. 2014 125

v. 2015 124

v. 2016 120

v. 2017 118

v. 2018 119

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Reima on noin sijalla 5 800.

Sanan reima merkitys on 'reipas, reilu, vilkas'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Reima on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Reima on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1917

Reimoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Reiman asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Reimojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nurmijärvi (4 henkeä) sekä Tampere (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Reima, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1940
Yritykset
perust. 1952–2005

Sana Reiman esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Reima

Reima (paikannimi)Katuosoitteissa

Reima on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Reima jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Reima esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Reimagränden, Reimankuja, Reimantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Reima

Reima on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Reima oli yhtenä etunimenä 2 216 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 300:s mies oli etunimeltään Reima. Juuri etunimenä Reima onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 119 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (1 870 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (346).

Reimat ulkomailla

Ruotsissa Reima oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рейма tarkoittaa nimeä Reima. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Reija Reima tai Reijo Reima.

Samankaltaisia nimiä kuin Reima

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Reima, Finland.

©Tuomas Salste