Reinonen: Sukunimi-info

Reinonen

Tietoja sukunimestä Reinonen

Reinonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Reinosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Reinosten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Reinoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Reinosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Reinosta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1931

Sana Reinonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рейнонен tarkoittaa nimeä Reinonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Reinonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Reinoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Reinonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Reino Reinonen tai Reina Reinonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Reinonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Reinonen, Finland.

©Tuomas Salste