Reitti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Reitti

Reitti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Reittien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 82

v. 2015 84

v. 2016 83

v. 2017 82

v. 2018 80

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Reitti on noin sijalla 7 900. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Reitti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Reitti on suojattu 1945 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943
Yritykset
perust. 1983–2011

Sana Reitti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Reitti

Reitti (paikannimi)Reitti (karttanimi)

Reitti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Reitti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Reitti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Reitti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Reitintie, Reittikuja, Reittitie, Reittivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Reitit ulkomailla

Ruotsissa Reitti oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рейтти tarkoittaa nimeä Reitti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Reija Reitti tai Reijo Reitti.

Samankaltaisia nimiä kuin Reitti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Reitti, Finland.

©Tuomas Salste