Reivilä: Sukunimi-info

Reivilä

Tietoja sukunimestä Reivilä

Reivilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Reivilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 31

v. 2017 31

v. 2018 31

v. 2019 31

v. 2020 30

v. 2021 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Reivilä on sijalla 17 053. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Reivilä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Reivilä

Reivilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Reivilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Reivilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Reivilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Reivilä, Reiviläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рейвиля ("Reivilja") tarkoittaa nimeä Reivilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Reivile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Reifwilä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Reivilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Reivila tai Reivilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Reino Reivilä tai Reija Reivilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Reivilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Reivilä, Finland.

©Tuomas Salste