Rekko: Sukunimi-info

Rekko

Tietoja sukunimestä Rekko

Rekko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rekko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 32

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rekko on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rekko ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1967

Vuosina 1957–1967 kuolleet Rekot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Rekon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rekko. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rekko

Rekko (paikannimi)Katuosoitteissa

Rekko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rekko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rekko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rekonpolku, Rekontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рекко tarkoittaa nimeä Rekko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Reko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Reckå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rekko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Reko Rekko.

Samankaltaisia nimiä kuin Rekko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rekko, Finland.

©Tuomas Salste