Revonniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Revonniemi

Revonniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Revonniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 54

v. 2016 53

v. 2017 53

v. 2018 52

v. 2019 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Revonniemi on sijalla 11 161. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Revonniemi

Revonniemi (paikannimi)Revonniemi (karttanimi)

Revonniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Revonniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Revonniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Revonniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Revonniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Revonniemet ulkomailla

Ruotsissa Revonniemi oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ревонниеми ("Revonnijemi") tarkoittaa nimeä Revonniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Refwonniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Revonniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Revonniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Revonniemi, Finland.

©Tuomas Salste