Riihihuhta: Sukunimi-info

Riihihuhta

Tietoja sukunimestä Riihihuhta

Riihihuhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Riihihuhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 22

v. 2015 31

v. 2016 30

v. 2017 30

v. 2018 28

v. 2019 28

v. 2020 28

v. 2021 28

v. 2022 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riihihuhta on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1965

Vuosina 1959–1965 kuolleet Riihihuhdat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Riihihuhdan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Riihihuhta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Riihihuhta

Riihihuhta (paikannimi)Katuosoitteissa

Riihihuhta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riihihuhta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riihihuhta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riihihuhdantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхихухта ("Rijhihuhta") tarkoittaa nimeä Riihihuhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rīhihuhta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijhihuchta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Riihihuhta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihihuhta tai Riiko Riihihuhta.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihihuhta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Riihihuhta, Finland.

©Tuomas Salste