Riihimies: Sukunimi-info

Riihimies

Tietoja sukunimestä Riihimies

Riihimies on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Riihimiesten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 1985 13

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Riihimiehiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Riihimiehen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1957–1970 kuolleilla

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Riihimiehet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Riihimiehen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Riihimies osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Riihimies esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riihimiehenkatu, Riihimiehenkuja, Riihimiehentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхимиес ("Rijhimijes") tarkoittaa nimeä Riihimies. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rīhimiess. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihimies tai Riiko Riihimies.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihimies

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Riihimies, Finland.

©Tuomas Salste