Riihiranta: Sukunimi-info

Riihiranta

Tietoja sukunimestä Riihiranta

Riihiranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Riihirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 28

v. 2015 32

v. 2018 30

v. 2020 29

v. 2022 29

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riihiranta on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Riihiranta ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Riihiranta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Riihiranta on suojattu 1967 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Riihiranta

Riihiranta
(paikannimi)
Riihiranta Karjalassa
(karttanimi)

Riihiranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Riihiranta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riihiranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Riihiranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riihirannantie, Riihiranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхиранта ("Rijhiranta") tarkoittaa nimeä Riihiranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rīhiranta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijhiranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Riihiranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihiranta tai Riiko Riihiranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihiranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Riihiranta, Finland.

©Tuomas Salste