Riihisaari: Sukunimi-info

Riihisaari

Tietoja sukunimestä Riihisaari

Riihisaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Riihisaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Riihisaarien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Riihisaari. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Riihisaarta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Riihisaari

Riihisaari
(paikannimi)
Riihisaari Karjalassa
(karttanimi)

Riihisaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Riihisaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riihisaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Riihisaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riihisaaren metsätie, Riihisaarentie, Riihisaari, Riihisaari kavassitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхисаари ("Rijhisaari") tarkoittaa nimeä Riihisaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rīhisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijhisarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Riihisaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihisaari tai Riiko Riihisaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihisaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Riihisaari, Finland.

©Tuomas Salste