Riihiviita: Sukunimi-info

Riihiviita

Tietoja sukunimestä Riihiviita

Riihiviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Riihiviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 34

v. 2022 34

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riihiviita on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Riihiviita ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Riihiviita on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Riihiviita on suojattu 1987 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Riihiviita

Riihiviita (paikannimi)Katuosoitteissa

Riihiviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riihiviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riihiviita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riihiviidantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхивийта ("Rijhivijta") tarkoittaa nimeä Riihiviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rīhivīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijhifwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Riihiviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihiviita tai Riiko Riihiviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihiviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Riihiviita, Finland.

©Tuomas Salste