Riitamäki: Sukunimi-info

Riitamäki

Tietoja sukunimestä Riitamäki

Riitamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Riitamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 22

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riitamäki on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Riitamäki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1970

Vuosina 1960–1970 kuolleet Riitamäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Riitamäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Riitamäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Riitamäki

Riitamäki
(paikannimi)
Riitamäki Karjalassa
(karttanimi)

Riitamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Riitamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riitamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Riitamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riitamäenpolku, Riitamäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийтамяки ("Rijtamjaki") tarkoittaa nimeä Riitamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rītameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijtamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Riitamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Riitamaki tai Riitamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riita Riitamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Riitamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Riitamäki, Finland.

©Tuomas Salste