Rikula: Sukunimi-info

Rikula

Tietoja sukunimestä Rikula

Rikula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rikula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 2015 36

v. 2018 37

v. 2020 36

v. 2022 36

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rikula on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rikula ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Rikula-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Rikula on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rikula on suojattu 1996 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Rikula

Rikula (paikannimi)Katuosoitteissa

Rikula on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rikula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rikula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rikulankatu, Rikulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рикула tarkoittaa nimeä Rikula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riku Rikula.

Rikula tunnetaan myös lehmien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Rikula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rikula, Finland.

©Tuomas Salste