Rinta-Keturi: Sukunimi-info

Rinta-Keturi

Tietoja sukunimestä Rinta-Keturi

Rinta-Keturi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rinta-Keturien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 13 max

v. 1985 17

v. 2015 33

v. 2016 33

v. 2017 32

v. 2018 32

v. 2019 32

v. 2020 31

v. 2021 31

v. 2022 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Keturi on sijalla 16 231. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Keturi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Rinta-Keturi

Rinta-Keturi (paikannimi)

Rinta-Keturi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Keturi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Кетури tarkoittaa nimeä Rinta-Keturi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Keturj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Keturi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Keturi tai Rino Rinta-Keturi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Keturi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Keturi, Finland.

©Tuomas Salste