Rinta-Kokko: Sukunimi-info

Rinta-Kokko

Tietoja sukunimestä Rinta-Kokko

Rinta-Kokko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rinta-Kokkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Kokko on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rinta-Kokko ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Kokko on melko pitkä nimi.

Paikannimi Rinta-Kokko

Rinta-Kokko (paikannimi)Katuosoitteissa

Rinta-Kokko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Kokko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rinta-Kokko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rinta-Kokontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Кокко tarkoittaa nimeä Rinta-Kokko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Cockå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Kokko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Kokko tai Rino Rinta-Kokko.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Kokko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Kokko, Finland.

©Tuomas Salste