Rinta-Kokko: Sukunimi-info

Rinta-Kokko

Tietoja sukunimestä Rinta-Kokko

Rinta-Kokko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rinta-Kokkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 22

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 22

v. 2020 22

v. 2021 23

v. 2022 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Kokko on sijalla 20 081. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Kokko on melko pitkä nimi.

Paikannimi Rinta-Kokko

Rinta-Kokko (paikannimi)Katuosoitteissa

Rinta-Kokko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Kokko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rinta-Kokko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rinta-Kokontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Кокко tarkoittaa nimeä Rinta-Kokko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Cockå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Kokko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Kokko tai Rino Rinta-Kokko.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Kokko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Kokko, Finland.

©Tuomas Salste