Rinta-Korkeamäki: Sukunimi-info

Rinta-Korkeamäki

Tietoja sukunimestä Rinta-Korkeamäki

Rinta-Korkeamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rinta-Korkeamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Korkeamäki on sijalla 21 407. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Korkeamäki on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rinta-Korkeamäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Коркеамяки ("Rinta-Korkeamjaki") tarkoittaa nimeä Rinta-Korkeamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Corgeamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Korkeamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rinta-Korkeamaki tai Rinta-Korkeamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Korkeamäki tai Rino Rinta-Korkeamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Korkeamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Korkeamäki, Finland.

©Tuomas Salste