Rinta-Korkeamäki: Sukunimi-info

Rinta-Korkeamäki

Tietoja sukunimestä Rinta-Korkeamäki

Rinta-Korkeamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rinta-Korkeamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 22

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Korkeamäki on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rinta-Korkeamäki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Korkeamäki on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rinta-Korkeamäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Коркеамяки ("Rinta-Korkeamjaki") tarkoittaa nimeä Rinta-Korkeamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Corgeamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Korkeamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rinta-Korkeamaki tai Rinta-Korkeamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Korkeamäki tai Rino Rinta-Korkeamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Korkeamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Korkeamäki, Finland.

©Tuomas Salste