Rinta-Koskela: Sukunimi-info

Rinta-Koskela

Tietoja sukunimestä Rinta-Koskela

Rinta-Koskela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rinta-Koskela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Koskela on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rinta-Koskela ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Koskela on melko pitkä nimi.

Paikannimi Rinta-Koskela

Rinta-Koskela (paikannimi)

Rinta-Koskela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Koskela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Коскела tarkoittaa nimeä Rinta-Koskela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Coskela on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Koskela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Koskela tai Rino Rinta-Koskela.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Koskela

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Koskela, Finland.

©Tuomas Salste