Rinta-Koski: Sukunimi-info

Rinta-Koski

Tietoja sukunimestä Rinta-Koski

Rinta-Koski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rinta-Koskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 1985 27

v. 2015 34

v. 2016 33

v. 2017 33

v. 2018 33

v. 2019 33

v. 2020 31

v. 2021 30

v. 2022 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Koski on sijalla 16 645. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Koski on melko pitkä nimi.

Nimestä on olemassa variantti Rintakoski.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Rinta-Koski. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Rinta-Koskea. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Rinta-Koski

Rinta-Koski (paikannimi)

Rinta-Koski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Koski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Коски tarkoittaa nimeä Rinta-Koski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Coskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Koski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Koski tai Rino Rinta-Koski.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Koski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Koski, Finland.

©Tuomas Salste