Rinta-Kyttä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rinta-Kyttä

Rinta-Kyttä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rinta-Kyttien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 25

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Kyttä on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Kyttä on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Кюття ("Rinta-Kjuttja") tarkoittaa nimeä Rinta-Kyttä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=K’ttä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rinta-Kyttä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rinta-Kytta tai Rinta-Kyttae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Kyttä tai Rino Rinta-Kyttä.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Kyttä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rinta-Kyttä, Finland.

©Tuomas Salste