Rinta-Marttila: Sukunimi-info

Rinta-Marttila

Tietoja sukunimestä Rinta-Marttila

Rinta-Marttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rinta-Marttiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 21

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Marttila on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rinta-Marttila ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Marttila on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Rinta-Marttiloita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Rinta-Marttilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Rinta-Marttila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Rinta-Marttila

Rinta-Marttila (paikannimi)

Rinta-Marttila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Marttila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Марттила tarkoittaa nimeä Rinta-Marttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Martila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Marttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Marttila tai Rino Rinta-Marttila.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Marttila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Marttila, Finland.

©Tuomas Salste