Rinta-Piirto: Sukunimi-info

Rinta-Piirto

Tietoja sukunimestä Rinta-Piirto

Rinta-Piirto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rinta-Piirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 57

v. 2016 55

v. 2017 54

v. 2018 54

v. 2019 53

v. 2020 52

v. 2021 52

v. 2022 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Piirto on sijalla 10 884. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Piirto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Rinta-Piirto

Rinta-Piirto (paikannimi)

Rinta-Piirto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Piirto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Пийрто ("Rinta-Pijrto") tarkoittaa nimeä Rinta-Piirto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Pijrtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Piirto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Piirto tai Rino Rinta-Piirto.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Piirto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Piirto, Finland.

©Tuomas Salste