Rinta-Piirto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rinta-Piirto

Rinta-Piirto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Rinta-Piirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 57

v. 2016 55

v. 2017 54

v. 2018 54

v. 2019 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Piirto on sijalla 10 847. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Piirto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Rinta-Piirto

Rinta-Piirto (paikannimi)

Rinta-Piirto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Piirto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Пийрто ("Rinta-Pijrto") tarkoittaa nimeä Rinta-Piirto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Pijrtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Piirto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Piirto tai Rino Rinta-Piirto.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Piirto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Piirto, Finland.

©Tuomas Salste