Rinta-Piirto: Sukunimi-info

Rinta-Piirto

Tietoja sukunimestä Rinta-Piirto

Rinta-Piirto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Rinta-Piirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2014 58

v. 2016 55

v. 2018 54

v. 2020 52

v. 2022 54

v. 2023 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Piirto on sijalla 10 739. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 710.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Piirto on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1966

Vuosina 1958–1966 kuolleet Rinta-Piirrot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Rinta-Piirron kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Rinta-Piirto

Rinta-Piirto (paikannimi)

Rinta-Piirto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinta-Piirto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Пийрто ("Rinta-Pijrto") tarkoittaa nimeä Rinta-Piirto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Pijrtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rinta-Piirto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Piirto tai Rino Rinta-Piirto.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Piirto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rinta-Piirto, Finland.

©Tuomas Salste