Rintahaka: Sukunimi-info

Rintahaka

Tietoja sukunimestä Rintahaka

Rintahaka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Rintahakojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 17

v. 2017 20

v. 2018 21

v. 2019 22

v. 2020 22

v. 2021 22

v. 2022 22

v. 2023 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2017–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rintahaka on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rintahaka ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Rintahaka

Rintahaka (paikannimi)Katuosoitteissa

Rintahaka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rintahaka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rintahaka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rintahaantie, Rintahakavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринтахака tarkoittaa nimeä Rintahaka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rindahaca on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rintahaka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rintahaka tai Rino Rintahaka.

Samankaltaisia nimiä kuin Rintahaka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rintahaka, Finland.

©Tuomas Salste